main

Okategoriserat

Första inlägget dag nr 9

januari 9, 2017 — av Maria2

Okej, då ska vi se om världens minst tekniska människa kan få till den här bloggen först och främst.. Jag är som ett virus när jag närmar mig datorer, de bara lägger ner och stänger av, men men, jag gör ett försök. Ha tålamod alla.

Detta är min 9:e dag och det har verkligen inte varit lätt för mig. Vart riktigt låg och haft en redig sockerabstinens efter att skurit ned rejält efter julens frosseri. Känt mig helt utslagen och kan ändå inte låta bli att förundras av sockrets påverkan på kroppen och hjärnan på oss. Vilket jävla gift det är och att det finns gömt lite här och där. Det gäller ju verkligen att vara en medveten konsument när man går runt bland varuhyllorna i sin matvarubutik och verkligen läsa innehållsförteckningen både en och två gånger. Just att sockret dessutom framställs som harmlöst så att vi matar våra barn med detta både genom maten och fredagsmyset, lördagsgodiset, eller fikan eller barnkalaset eller bara när vi ska unna oss något för att vi varit rediga (och det är vi ju ganska duktiga på, alltså att unna oss).

Men men, efter att ha känt mig som ett djur i bur, som en pundare som letar efter tjack, eller fundera att desperat börja tugga på mitt ben så har jag faktiskt kommit ut på den andra sidan (LIIIIITEgrann) och känner nu inte alls lika mycket sug.
Men det är jobbigt, när man sitter i soffan och glor på TV att inte ha nåt att tugga på.

Views All Time
1
Views Today
1

2 comments

 • Profilbild på Moa Lidenskog
  Moa Lidenskog

  januari 27, 2017 at 4:07 e m

  Förstår precis vad du menar, det är det jag också saknar. Att ha något att tugga på. Jag har haft yttepytte lite naturgodis/nötter i en skål och tuggat långsamt, även ätit dem långsamt.

  Svara

  • Profilbild på Maria
   Maria

   januari 27, 2017 at 4:42 e m

   Haha, ja, visst e det sjukt vad mycket ”mat” man okynnes äter egentligen. Tufft att styra bort vanan att inte hela tiden tugga på nåt (kvällstid). Jag tycker ändå *peppar peppar * att det börjar kännas bättre och att kroppen börjar acceptera att inte småäta i tid och otid. Fast det gäller att man är ordentlig och äter på bestämda tider, dröjer det för lång tid mellan måltiderna så kommer mitt sug som ett brev på posten. Jag är på dag 27 idag.

   Svara

Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...